Olvasás Éjszakája 2019

 
Írók, olvasók és könyvesek együtt hoznak létre egy más világot. Kulturális programok kora estétől hajnalig. A Supka Géza Alapítvány nevében Tisztelettel meghívjuk Önöket a 7. Olvasás Éjszakájára!
 
A fesztivál koncepciója, célja: Az Olvasás Éjszakája egy olvasásnépszerűsítő, a nemzeti írott kultúra értékeit felmutató irodalmi és könyves fesztivál. Elsődleges célja, hogy a könyves kultúrát, az olvasást, mint örömforrást mutassa be. A társadalom olvasásképét szeretnénk frissíteni. 2019. szeptember 28-án kora délutántól másnap hajnalig a rendezvény helyszínein a könyv-, e-könyv- és folyóirat-kultúrához kapcsolódó látványos, zenés programok, interaktív produkciók szórakoztatják és művelik a közönséget. Ezen a napon az ország könyvesboltjainak egy része meghosszabbított nyitva tartással várja a vásárlókat.
 

Programok: megnézem >>
 
Időpont: 2019. szeptember 28. 14.00-24.00
 
Helyszínek:
 
BUDAPESTEN
 
Alexandra Könyvesház / Pódium
Nyugati tér 7.
 
Bookline Móricz Könyvesbolt és Kávézó
Móricz Zsigmond körtér 2.
 
Gellért Szálló / Kávé Szalon Galéria
Szent Gellért tér 2.
 
Klauzál13 Könyvesbolt
Klauzál tér 13.
 
Libri Könyvpalota
Rákóczi út 12.
 
Líra Fókusz Könyváruház Budapest
Rákóczi út 14.
 
Magvető Café
Dohány utca 13.
 
Nyugati téri Libri Könyvesbolt
Nyugati tér 1.
 
Örkény István Könyvesbolt
Szent István körút 26.
 
Vince Könyvesbolt
Krisztina krt. 34.
 
 
VIDÉKEN
 
A Kúria Rendezvényház
Pécel, Kossuth Lajos tér 5.
 
Alexandra Könyváruház
Székesfehérvár, Koronázó tér 5.
 
Libri Győr Könyvesbolt
Győr, Baross Gábor 11-13.
 
Tesco Líra Könyvesbolt
Mohács, Pécsi út 61.

 
 
 
Milyen lesz az Olvasás Éjszakája 2019-ban? Néhol színes forgatag, hangos esztrád, máshol decens beszélgetős, elmélyülten okos – és mindenhol érdekes, izgalmas.
 
Ízelítő a programokból:
A legvagányabb olvasókönyvem díjkiosztója – Az első három helyezett ünnepélyes kihirdetése. Majd interaktív beszélgetés a közönséggel a Könyvmolyképző Kiadó gyerekkönyves pályázatáról, a kiadóba jutás lehetőségeiről, és az olvasás megszerettetésének módjairól Varga Bea vezető szerkesztővel.
Varázslatos történetek – Játékos percek Bodor Attila A ló, aki édességet tüsszentett, Novák Vica Minka, és a felhőfoltozók és Palásthy Ágnes Elrabolták a siklót című gyerekkönyvek népszerű szerzőivel. Bolondozások, játékok, izgalmas apró ajándékok.
Az év gyerekkönyveCsücsök, avagy a nagy pudinghajsza Ruff Orsolya beszélget Keresztesi Józseffel és Szekeres Nikolettel.
Kőhalmi Zoltán – A férfi, Aki megölte A férfit, Aki megölt egy férfit – Kőhalmi Zoltán és Pion István beszélgetése.
Ki hitte volna – Marton Mária író, Lázár Ervin barátja.
Krusovszky Dénes: Akik már nem leszünk sosem – A 2019-es Libri irodalmi közönségdíj nyertes könyve a mai magyar valóságra reflektál, miközben kíváncsi szemmel tekint a múltba is. a fiatal szerzővel első regényéről Szabados Ágnessel beszélget.
Szécsi Noémi: Lányok és asszonyok aranykönyve – A szépség, az egészség, a termékenység és a szexualitás kérdésköreit járja körül az írónő a 19–20. század fordulójának korszakát vizsgálva.
Spiró György mesél írásról, könyveiről – A szerzővel az Egyéni javaslat című könyve, a 2018-ban Libri irodalmi díjra jelölt Kőbéka, valamint korábbi kötetei kapcsán beszélgetünk alkotásról és a kortárs irodalmi életről.
Beszélgetés Lakatos Leventével – A mai magyar szórakoztató irodalom egyik legismertebb és legnépszerűbb alakja, a Szigor-sorozat szerzője osztja meg velünk műhelytitkait.
Az olvasás alapozása és az olvasásra szoktatás – beszélgetés B. Habarics Kitty íróval és Holden Rose, alias Kovács Attila íróval.
Bárdos András és a 21. század színes világa – maffiózóktól pimasz egyetemistákon át a luxushotelek szubkultúrájáig. Vendégei: Dezső András, Mucha Dorka és Kordos Szabolcs.
Mint Hajó a ködben – Az elsüllyedt zsidósziget. Závada Pál előadása.
Magyar Copperfield – Bereményi Géza beszél életéről és készülő regényéről.